Circus Caps/Talenten groep CAPS

   

In 2012 begonnen we als project Circus Caps, ondertussen vele projecten, workshops en clinics verder hebben we vele vele kinderen met een beperking en hun zusjes, broertjes en vriendjes ontmoet en samen mee gewerkt .

Naast dit alles is nu al zes jaar de Talenten groep :Circus Caps waarin onze jongeren echte artiesten zijn en werkelijk laten zien wat en hoe hun talenten zijn. Het bracht ons vele optredens onder andere voor koningin Maxima en Televisie , kijk verder op pagina ……  om te weten hoe het verder gaat met de Boys en Meiden van Circus Caps.

Circus de leukste plek voor je kind

CIRCUS CAPS Basis

Een cursus voor kinderen met een verstandelijke beperking en hun zusjes en broertjes.

Van 15.15 tot 16.30 uur.

Start Dinsdag 20 September 2022

Dinsdag:
Locatie : Pieter Breugelhuis
Adres: Middengaal 25 Veghel

CIRCUS Gevorderen

Een cursus voor kinderen vanaf 6 jaar op de woensdag middag vanaf 16.00 uur tot 17.15 uur.

Start Woensdag 21 September 2022

Woensdag:
Locatie: Noordkade
Adres: Verlengde Noordkade12,

theaterzaal 2de verdieping

Woensdag CIRCUS WERKPLAATS:

kinderen en ouders
zijn welkom om zelf circus te
komen oefenen op de Noordkade

vanaf  14.30 tot 15.45 uur
5 oktober
2 november
10 januari

KOSTEN CIRCUS:

10 lessen – kosten € 85,-
30 lessen – kosten € 225,- 

werkplaats 5 euro pp

Aanvraag vergoeding mogelijk via Jeugdcultuurfonds Veghel – 
https://jeugdfondssportencultuur.nl/fondsen/brabant-cultuur

CIRCUS CAPS
CIRCUS IS VOOR IEDEREEN

BEN JE OP ZOEK NAAR EEN UITDAGENDE, SPORTIEVE HOBBY?

Bij het circus trainen we veel verschillende onderdelen: jongleren, diabolo, bordjes draaien maar ook ballopen, éénwielfietsen en acrobatiek horen erbij. In elke les is er aandacht voor theater en presentatie. Uiteraard hangen we ook in de trapeze, trainen acrobatiek en oefenen we trucs in de tissues. Een gevarieerd programma.

Onze docenten René Hildesheim, Jannie Meijer Joosten, Chantal Wolters en Cas Robben beheersen zelf de circustechnieken. Naast een duidelijke uitleg is er ook ruim aandacht voor iedereen persoonlijk. Uiteraard draait het in het circus ook om plezier. Tussendoor wordt er dan ook regelmatig een spel gedaan.

GRATIS PROEFLESSEN

Ben je geïnteresseerd bel of mail (circuscaps@gmail.com) ons dan even. Je kunt dan gratis meedoen en uitproberen of het circus iets voor je is.

AANMELDEN

Aanmelden kan via het aanmeldformulier circusschool digitaal of je print het FORMULIER  uit, vult het in en stuurt het naar heilig hartplein 34, 5462 EB in Veghel

 

Je zoekt een goede vrijetijdsbesteding voor je kind met een verstandelijke beperking. Je wilt je kind laten bewegen in een sociale omgeving waarin hij zich veilig voelt en leert omgaan met andere kinderen. Waar hij gewaardeerd wordt om wat hij kan en wie hij is. Of zij natuurlijk. Nou, dan laat je ‘m toch bij het circus gaan

Circus Caps verwelkomt kinderen met een verstandelijke beperking en hun

brusjes (broertjes en zusjes), vriendjes en vriendinnetjes. Samen werken ze aan hun circuskwaliteiten, helpen elkaar, ontwikkelen zich, zijn creatief en fysiek bezig en hebben plezier.

   

Daarnaast is er speciaal voor organisaties die werken met bijzondere mensen circus en theaterprojecten in de vorm van cursussen, trainingen en workshops.

Om mensen te begeleiden via succeservaringen om hun talenten te ontwikkelen,  is het belangrijk om prikkelende, energieke en uitdagende projecten aan te bieden .

Circustheater bevat precies de juiste ingrediënten om dit tot stand te brengen!

In de circusprojecten van Mr Poehaa  leren de deelnemers jongleren, koorddansen, bloemstokken,   acrobatiek, diabolo en nog veel meer. Onze theaterprojecten zijn gericht op verteltheater en op theatersport. Afhankelijk van het soort project ligt de nadruk op het ontwikkelen van sociaal emotionele vaardigheden of op constructieve vrijetijdsbesteding, of het ontwikkelen van talenten

Misschien wel de grootste kracht van het middel circustheater is de zichtbaarheid. Het bewijs dat je iets nieuws geleerd dat laat je zien. 

   

Download hier de uitgebreide brochure over circuscaps voor sponsors, organisatoren, overheid & belangstellenden

Wat biedt Circus Caps?

Bij Circus Caps leggen we de nadruk op de talenten van onze jonge artiesten. Wat kunnen ze? Wat vinden ze leuk? Zo bieden we alle kinderen de ruimte om hun talent te ontwikkelen en te laten zien aan trotse ouders en enthousiast publiek.
Het gevolg is een groter zelfbewustzijn en een positieve impuls voor de eigen ontwikkeling.
De motoriek wordt beter door de moeilijke circusacts. De sociale vaardigheden gaan vooruit door de samenwerking. En het zelfvertrouwen groeit als zo’n lastig kunstje opeens lukt en het publiek ook nog eens applaus geeft.
Alle kinderen, met en zonder beperking, worden aangemoedigd om hun eigen kwaliteiten in te zetten, samen te werken en de verantwoordelijkheden te nemen die bij hen passen.

Lees meer over wat circus betekent voor talentontwikkeling….

Jonge artiesten, met verstandelijke beperking èn zonder,
tonen en ontwikkelen hun talenten bij Circus Caps.

imageMaak kennis met Circus Caps

Er zijn vier manieren om kennis te maken met Circus Caps en om je kind te laten onderzoeken of het iets voor hem of haar is.

– Aan huis
– Op school of instelling, een familiefeest of evenement met een kleine voorstelling en zelf oefenen met de circusspullen
– Met een grote voorstelling, als publiek
– Met een meespeelvoorstelling

Lees meer over de 4 instapniveaus van Circus Caps…

Waar is dat circus?

522893_425714274120598_1983093944_nCircus Caps is natuurlijk mobiel, zoals dat hoort voor een circus. Op dit moment draaien er vier groepen voor kinderen met en zonder beperking. We komen graag op locatie op uw uitnodiging. En de prijs voor een optreden, deelname of kennismakingsbijeenkomst valt enorm mee, dankzij onze sponsors. Vraag ons ernaar!

Neem contact met ons op voor
meer informatie
of voor het maken van een afspraak

logocapskleur1

Circus Caps is een project van de Stichting Vrienden van Poehaa,
mede mogelijk gemaakt door het VSB fonds, Rabobank Arnhem,
kinderbrillenwinkel Enfant Terrible, NSGK en Fonds Verstandelijk Gehandicapten.

Top